Saturday, August 30, 2014

2014. augusztus 16-17. Erdőbénye Tócsa - Aggtelek

A Tócsa táborba megyünk Brigivel és Danny-val, elhozni a gyerekeket. Juditék is jönnek másik kocsival, hogy utána Aggtelekre mehessünk barlangot nézni.

Az úton benéztünk Miskolcra, a számozott utcákba, némi katasztrófaturizmusra. Brigi, Zsuzsa rosszul viselte. A hely szegény, de nem szemetes, nem romos. Néptelen utcák- ebédidőben, közkutak, kiváncsian szemlélnek bennünket. Nem sikerül beszélgetni, látni többet, útitársaim nem szállnak ki a kocsiból.


Ebéd után Erdőbényén a Bika-kútnál várakozunk, amíg a hálózsákszumó bajnokság végetér, és mehetünk fel a táborba a gyerekekért.


A palacsinta hatott. a gyerekek örültek, rendetlenség csak egy kicsit volt zavaró.
Himnusszal fogadtak, általános vidámság. Most derül ki, hogy Csenge azért messze nem érezte jól magát.

Ezután a közelinek hitt Aggtelek mintegy 2 órába telt, Miskolcon keresztül kellett menni. A szállás a 70-es évekbeli színvonalon, kedve hölgy, enyhén szülva szűk fürdőszoba, egy wc 9 emberre.  Dannyval egy ágyben alszunk. Biztos egy élmény volt neki.

Reggel némi tétovázás után (GPS bajok vannak állandóan) eljutunk a barlanghoz, bemegyünk a középtúrára. Csenge megint fél. A sötétet nem viseli el.
A cseppkövek szokás szerint ragyogóak. 

Kellemes séta után ismét napvilág. 

Elindulunk hazafelé, útközben jó lenne ebédelni, de sehol egy étterem nem volt egész Miskolcig, ahol beestünk a plázába enni.  No comments: