Tuesday, July 26, 2011

2011. július 26.

Reggel szokásos tápászkodás, nezetés, tea újság. Elbiciklizem kenyérért, Ruth leadja rendelést különböző muffinokra , amit a lányai szeretnek. Ezzel éppen megvolnék, amikor a hátam mögé áll Mike és letarolja a további megvásárolandó dolgokat. Pedig jó akartam lenni. Mindegy, végülis senki sem maradt éhen, és még egy lazacos bagelt is ettem reggelire.

Andrew-val készülünk New Jerseybe három napra, hoyg New York-ot is meg tudjam nézni. A készülődést különböző beszélgetések, jövés menések szakítják meg. Átjönnek a rokonok a nagynéni házából, Mike-Abbie-Charles-James elutazik New Hampshire-be, én összecsomagolok, Andrewnek hirtelen egy kis munkája akad. (Még tegnap voltunk a vitorlás hajójánál is, biztonságba helyeztük a kísérő csónakot, megszemléltük a katamarántestű hajót).

Végül elindulunk. Útközben különböző mérnöki, tudományosnak tűnő érdekességeket beszélünk, vitatkozunk, 500 km alatt van mindenre idő. Útközben egy hamburgeres megálló, Andrew kedvence: Louis Lunch, New Havenben. A végső úticél West Windsor (Princeton Junction), Andrew-ék háza, ahonnan kb. egy óra alatt lehet bejutni New York Penn Stationba.

A ház elhagyatott, rémes rendetlenség van, bár nagyon szépen fel van porszívózva. Láthatólag Gina, Andrew felesége egy kicsit gondosnak akart mutatkozni. Még ajándékot is hagyott nekem, gratulált a Monsanto elleni magyar fellépéshez és 2 génmódosított termékek ellen írt könyvet és egy dvd-t készített ki. Ha tudná a véleményemet... De azért komolyan veszem, majd megnézem.
A házban rendetlenség van, mintha azóta, amióta Gina és Andrew nem élnek együtt, nem akartak volna semmit elpakolni, kidobni. Nem váltak el, várják a jó szerencsét. A falakon mindenütt a gyerekek gyerekkori rajzai dokumentumai vannak mindenütt különböző eredetű kupacok stb. A macska nincs itthon. De majd jön.

A ház környéke kihalt. A házak nagy telkeken vannak, az egész nagyon szétszórt, a legközelebbi létesítmény (vasútállomás, kávézó) 2 kilométerre. Elmegyünk sétálni egy kb 5 km-es körre. Tálákozunk néhány őzzel, mókussal és alkony lévén, sok repülés közben villantgató szenjánosbogárral (firefly). Hazaérve kocsiba szállunk, és megyünk megnézni a vonatmenetrendek, Andrew vesz jegyet holnapra, majd tovább egy 8 sávos úton valahová vacsorázni, bevásárolni a hipermarketbe. Közel van valahol három egyetem Princeton, Rutgers, New Brunswick , de a hipermarketben ezt valahogy nem érezni. Eszem két levest, amely itt megint főzelékszerű, soha nem lehet látni a tányér alját. Zsuzsa itt tanult levest főzni, úgy látszik :).

Vissza haza, vége a napnak, még egy kis mosás, rendezkedés, netezés.






No comments: