Sunday, April 10, 2016

2016. április 3. Verona

Reggel 7 után indulás. 3-ra Veronába értünk. 
Napfény, jó hangulat a főtéren. Az Aréna kissé ráül a térre  Csenge egy légyfélét véletlenül lenyel, kissé megcsípi a nyelvét. Végre egy kis izgalom. Azért megúsztuk, nem kellett szaladni allergia miatt sehova. Besétáltunk az arénába. Ugyan  a külső magasabb karéja, a harmadik "emelet" mintegy 900 éve leomlott, de az egész még mindig nagyon szép, lehet elképzelni a gladiátorokat, meg az oroszlánokat. Az operajátszás miatt a küzdőtér be van fedve, ettől van benne modernség. Sajnos nem szól az opera sehonnan. Várja a színpad a szezont. Barangolunk a lelátón, a rózsaszín márványlépcsőkön. Jó az idő, üldögélünk, majd kifele kászálódunk, de nem sikerül megtalálni a kijáratot. Egy kis le-fel mászás, korláton csúszkálás után végül kijutunk. 
Irány Júlia háza. Séta a kis utcákon, hömpölyög a vasárnap délutáni tömeg. Némi fagylaltozás árán el is jutunk a helyszínre. Végigjárjuk a kötelező gyakorlatokat, megtapizzuk Júlia fényesre fogdosott szobormellét. Felmegyünk a ház különbözőszintjeire, A balkon „szelficentrumban” mi is megörökülünk. A hangulat kitűnő. Az egyik szobában, igazi mártótollal régi szövegeket másolnak gyerekek, Csenge és Borka is nekiveselkedik. Paca nem lett sehol se.
A Zeffirelli filmhez tervezett ruhák és Júlia ágy titokzatossága nagy sikert arat. Amúgy nem sikerül semmit komolyabban megnézni, tárgyalni, csak a könnyed délutánozás volt a lehetőség, ami így céllá is vált. Ezt maradéktalanul teljesítettük. Séta vissza kocsi felé, egy kisebb étterem teraszán hamburgeres diétába fordultunk, majd irány a szállás (AirBnB), ahol a kedves háziakkal gond volt, mert nem voltak otthon. Így az AirBnB hollandiai ügyelet szipkázta vissza őket valamilyen buliból, és így megoldódott minden.

Este még a Rómeó és Júlia musicalt néztük majdnem félig, a kölykök elalvásáig.

No comments: