Thursday, March 19, 2020

2020. március 18. Madrid - Budapest

Madridban a reptéren mintaszerűnek látszik a maszkok viselete, az útlevélkezelésnél kisebb sorbanállás.

Felhívom a 6x6 taxit, hogy van-e ez a fertőtlenített taxiszolgáltatás, és hogyan rendeljük. Pozitív, vidám válasz, on the spot lehet, nem kell előre.

A pesti gép időben indul, kb. egynegyed ház van, a személyzet biztonsági demonstrációt sem tart, egyéb protokollokat is elhanyagol. Csak magyar utasoknak? ugyan.
Kaját nem adnak, elég fapados így az Iberia.
Azért gond nélkül letudtuk az utat.

Érkezéskor elég nagy rendetlenség, rendőrök, hivatalosnak tűnő emberek. Maszkhasználat esetleges, van aki nem illeszti a szájához sem.
Elénk pattan egy rendőrtiszt. Csak azt kérdezi, hogy merre jártunk. A válaszra megnyugszik és elbocsát. Nem említ karantént, piros cédulát. Hát oké.

A taxi 15 percet kért. A sofőr még a kocsiból kikiabált, hogy ne érintsük a kocsit kívülről, majd ő nyitja a kilincseket. Ugyan a bőröndöket ő rakta be, azért ez logikusnak tűnt. Félig nyitott ablakokkal indulva a huzattal is segítettük a vírusmentességet.
A kérdésre, hogy mi ez a fertőtlenítés, egy flakon folyadékra hivatkozott, amivel minden utas után letörlik a felületeket. Az üléseket nem. A flakont érkezéskor megmutatta, de nem volt rajta, hogy milyen folyadék van benne. Alkoholszagú volt, az biztos. A címke a flakongyártó címkéje, illetve a taxivállalat címkéje. Szóval lehet/lehetett ez némiképp kamu. A pasi nem is értette, hogy miért kellene ráírni, ha egyszer az igazgatójuk már mondta, hogy ez fertőtlenítő. Minőségbiztosítás? Mi az.
Amúgy kedves volt.

Szóval hazaértünk, a meglévő készletekhez Icuka vásárolt frisseket is. Ettünk finom virslit, ez már hiányzott.

Rendelések jöttek, én nem fogok - egyelőre unatkozni.
Alvás nélkül kihúzzuk estig.
üdv minden olvasónak is.

Lehet, hogy írok majd naplót?


1 comment:

jtoth said...

Igen, írjál, most az is érdekes, hogy mit csináltok Bp-en :)