Wednesday, April 16, 2008

1. nap - Montevideo

Madrid, Montevideo. reggeli erkezes. sikerult eleget aludni.

Az utazas kozben nem vittem olvasnivalot, csak egy kolcson MP4-et ratoltve nemi irodalmat. A hasznalata meg egy kicsit problemas. a repulo zugasa miatt, es a kezelesi ugyetlensegek miatt Abel a rengetegben sokszor kezdodott el. Kicsit nehez volt odafigyelni, es idonkent el is bobiskoltam. Kell meg gyakorolni a vilagirodalom hallgatasat MP4-en.

Eva unokatestverem vart a repteren es Jozsi nagybatyamhoz vitt Solymar-ba (ertsd: Sol y Mar), ahol Jozsi lakik. Lenyegeben egy kei egyszeru nyaralo egy udulohelyen. Kellemes, baratsagos. Beszelgetes, fenykepezes stb. Kesobb megerkezett Andrew Ameikabol, Dani, Eva testvere hozta a reterrol. Vegul befutott Jozsi baratnoje, aki hozta a ebedhez a salatat.

Ebednel kolunlegsseg az edes veres hurka, ami ugyanugy nez ki, mint a mienk, csak edes, de van sos fuszeres testvere is. Emellett meg oldalast, belszint meg kolbaszt is sutottunk. Az edes hurka egy nagy trouvaille.

Volt meg paradicsomlekvar es tovabbi erdekessegek (dolce de leche=tejlekvar, alphacores, empanades) jonnek meg holnap. Fenykep egyelore nincs, mert nem tudtam a gñppel meg felmenni a netre.

Gergonek uzenem, hogy a paradicsomlekvar mellett meg a fenyotoboz gyujtos is olyan uzlet, ami nalunk nincs. A fenyotobozt zsakba osszegyujtik sracok, es egy kb 20 literes zsakot 1,5 dollarert arulnak. kivaloan lehet vele tuzet gyujtani.

Politizalas, baloldali (reszben kommunista koalicio kozmegelegedesre), Castro nemi pozitiv emlitessel, Chavez sem egyertelmuen elitelve. A Rio Uruguay hidjai Argentin bosszubol lezarva, hogy bosszantsak Uruguayt egy papirgyar epitesi vita miatt (Hagaban van az ugy). Indianok kiirtva, szinte csak europai leszarmazottak laknak itt. Az autot nem lehet orizetlenul hagyni sehol.
Alzheimer uruguayi volt. Mas hiressegrol nem tudunk. Talan a candombe zene.
De persze Schiaffino emlitesere udvrivalgas volt. (Na ki is volt az a Schiaffino?)
Linkek a Wikipediaban vannak.

Telefonom nem mukodik, valami a T-mobile roaminggal lehet, emileztem nekik, mert az online ugyfelszolgalat ker valami jelszot, amit persze nem tudok. Banatomban vettem egy call cardot.

MAs most nem jut eszembe, majd meg jovok.

1 comment:

Anonymous said...

Schiaffino az o Puskasuk persze. De a gyoztes golt a brziloknak a Maracanaban 50-ben Ghiggia lotte