Sunday, April 27, 2008

12. nap - Jacksonville

A tegnapi buli egy kicsit kiütott mindenkit. Némi késéssel reggelizésbe csaptunk, némi világmegváltásos beszélgetés (nem small talk) után elbúcsuztattuk Lindát, aki visszaindult Atlantába.

Steve-vel előszedtük a kajak utánfutót, rátettük a vonóhorogra, közben hessegetni kellett a lovakat, akik kiváncsiak voltak.



Elindultunk kajakozni egy közeli kis folyóra. Régen nem ültem kajakban, meglepetésre a beülés és a kiszállás valahogyan nem megy jól, súly, has stb, talán nem kell részleteznem. Evezni azért tök jól tudok. Mentünk is kb 5-6 km-t felfelé, majd lefelé a folyón, madarak és teknősbékák jól szerepeltek, de a tengeri tehenek meg az aligátorok nem jöttek elő.



Két órára visszaértünk, de sajnos nem sziesztáztunk, és igy amikor elindultunk a városba, Steve munkahelyére körülnézni, akkor majd elaludtunk mind a ketten.

Az épitésziroda szinvonalas, dugig Steve festményeivel, rajzaival, hatalmas dokumentációkkal, barátságos szobákkal. Sok projektet megnéztünk, prezentációkat is. A módositások dokumnetációja kis vékony kötet volt minden projektnél.
Igen büszke voltam az unokatestvéremre.

Ezután kimentünk az óceán partjára, sétáltunk a strandon, de nem akaródzott fürdeni a nagy szél és a köhögésem miatt. Gyerekeken kivül más nem fürdött. A nap szikrázott.

A következő stop St. Augustine, az állitólag első Amerikában létesült település 1565-től. Steve rettenetesen fáradt volt, láthatóan nehezére esett a látogatás, ugyhogy csak körbeautóztunk és kivülről szemügyre vettük az épületeket, erődöt, kis utcákat.

Otthon akupunktúrás kezelést kapott az egyik kutya, és ezt közelről szemlélhettem, magyarázatokkal. A kutya ugy nézett ki, mint egy tűpárna, volt benne mintegy 20 db tű. Jól viselte, mi is.

Közben a Fox tv-n hallgattuk Wright tiszteletes (aki Obama lelkésze, és egy nagy provokátor) nekem brilliánsnak tűnő beszédét.

ezen jól elszórakoztunk. A kutya szépen tűmentes lett. Dawne és Steve nekiállt egy szappanoperát nézni, a szünetben sült húst és krumplit ettünk, én pedig visszavonultam a szobámba.

Csomagolni kell.

No comments: