Monday, August 22, 2011

2011. augusztus 21.

Hajnalban egy kis munka. A wifi mintegy egy órán át működött, utána gyenge jelre hivatkozva a gép nem tudott felllépni többet. Szerencsére a mostani munka nem igényli az állandó internetkapcsolatot, úgyhogy elég jól haladtam. A mai költéssel kb. egyensúlyban vagyok.

Rövid utóalvás után be a turistairodába, elintézzük a papírokat, reggelizünk, majd az iroda egyik kislánya motorral elvezet a szálláshoz, bemzóutat mindent, átadja kulcsokat és agyő.

Kis pihegés után strand. Meleg és kristálytiszta víz a tényleg 50-60 méterre lévő strandon. A homok nagyszemcsés, a kövek csaak egy kicsit beljebb vannak, ott már kis ügyességgel lehet úszni. Eltöltünk néhány órát a lubiccal, majd otthon pihi, olvasás, egy kis munka. Később végigsétálunk a tengerparton és a párhuzamos utcán, kávézás, terepfelmérés a különböző attrakciók (jetski, ejtőernyőzés, vitorlázás, stb. Nem is értem honnan van ennyi ember. A kissé távolabb lévő szélesebb strandokon eszméletlen mennyiségű ember még igyeksszik a vasárnapot kiélvezni. Veszek egy snorkel felszerelést, hogy majd…

Bevásárlunk egy kis reggelinek valót. majd felöltözünk és kicsival egy kis szigetnézésre, vacsorázni indulunk Punat-ba, amely egy szép kis öböl partján fekszik. Sookal kevesebb ember, a strandot nem találjuk, mindtha nagyon el lenne dugva, valahonnan jön egy csomó ember strandcussokkal, de nem látni, hogy hola a strand. A belváros (belfalu) csenes, parkolóórák és vitorlás/motoros hajok a legjellegzetesebb tereptárgyak. A vacsorázóhely kellemes. A már bevált kombó mellett döntök, Zsuzsa tintahalazik egyet. Még egy kis séta, padon üldögélés a parton, majd a iamét megállapítva, hogy mennyivel jobb Baska, a szép magas hegyekkel, és szigetekkel körülvéve, szépen hazamagyünk. Baskában még egy fagyi, és egy kis konsziderálás a különböző hajókirándulások ügyében. Keddre egy egynapost betervezünk.

A wifi alig műk. De azért azt lehet tudni, hogy nem jött érdekes/fontos emilem.

No comments: