Tuesday, August 23, 2011

2011. augusztus 23.

Korai? reggeli fél kilenckor, mert búvárnézést igérő hajókirándulásra megyünk. Nekem ez látszik kompromisszumnak, mert ez csak 2 és fél órás, nem lesz egy egész napos unalom. Zsuzsa szivesen megy majd az egész naposra is. Ennek a hajónak az alján „Aquarium Salon”-nak becézett ablakos fülke van, amelyből elvben láthatók a vízalatti történések a hajó környezetében. Kissé gyanakodtunk, hogy valami átverés lesz, de elindultunk. Amúgy a hajózás kellemes, volt, frissitő, szendvics, napfény, a szigetek szép látványa. Egy kis sziget mellé érkeztünk, mintegy 10 méteres vízben megállt a hajó, lementünk a ’”szalonba” ahol mint a heringek voltunk beszúfolva, szellőzés nem volt. Kint néhány csenevész halacska körözött. A talajnövényzet hiányzott, mindenütt sziklák. Egyszercsak egy búvár jelent meg, végigúszott az ablakok előtt,, majd mégegyszer, de ekkor már (szerintem) műanyag tengeri csillagot, uborkát, és még valamilyen izét fogott a kezében. Majd ezeket eldobta, elővett egy kést felvett valamilyen növényt a fenékről, késsel szétvágta, és a belsejét maga előtt tartva mahához vonzott 10-15 darab heringnagyságú halacskát, ami szolgált fényképezés témájául. Ezzel végetért a dolgo, mégegyszer elúszott előttünk integetve, majd eltűnt. Ennyi. A „diver’s live show’ után lehetett fürödni, ami azért tényleg jó volt. A snorkellel szépen lehetett látni, az apró halacskák még mindig aprók voltak. Kihasználtuk az időt, amíg lehetett, úsztunk. Utána a hajó lassan visszaindult, útközben a sziget oldalán kialakított kisebb – csak hajóval megközelíthető – strandokat, helyeket néztük meg – kikötés nélkül - majd megérkeztünk.
Egy zacskós levest varázsoltunk otthon, majd megszokott strandunknál még vagy másfél órát fürödtünk, pancsoltunk, majd behúzódtunk a légkondiba, olvasás, délutáni alvás. Fél négykor újabb evés, azaz még egy leves ide, sajttal töltött sült tintahal spenótos burgonyával Zsuzsának. Ezurátn séta a parton az eddig fel nem fedezett irányba, sziklás partokon, búvóhelyeken, kis mikroöblökön keresztül. Egy idő után egy rnedesen kiépített nudista homokos strand, ahová már nem mentünk be. Nem voltunk úgy öltözve.
Mire visszaértünk, kissé melegünk volt, ismét egy fürdést rendeztünk, majd kis olvasás után bankautomata keresés (mintha csak egy Erste automata lenne az egész városban), bevásárlás reggelikre. Még egy evés, a megszokott leves itt, fokhagymás főtt kagylók ott. A héjakat zacskóban elhoztuk Csengének. Az est attrakciója még a parton az Angels női Rock Band fellépése. Nekem tetszettek, Zsuzsa felmentést kért. Még leelőlegeztünk egy másnapi egynapos hajókirándulást Zsuzsának, és takarodó.

No comments: