Sunday, August 11, 2013

2013. augusztus 10. Budapest - New York

Hát ismét indulás a tengerentúlra, ezúttal nem egyedül, hála Andrew unokatestvér nagylelkű repjegyakciójának.

Első orrbavágást Zsuzsa szenvedi el, amég félig tele lévő Lancome parfümjét nem engedték fel a gépre, mert ugyan 100 ml alatti volt a mennyiség, de az előírás szerint a 100 ml-nél ngyobb kiszerelési egységben lévő folyadékok nem vihetők fel a gépre. Zsuzsa vidámos arccal fújt magára egy szép adagot, majd vágta a kukába az egészet. Bele kellett volna tenni a bőröndbe. Tanulópénz megint, pótvizsga.

Müncheni átszállás, ládafiábó kikerülő euroinkat dollárra váltjuk, mert persze otthon az ilyesmit elfelejtettem intézni.

Átszállás 300-ad magunkkal egy Airbusba, Eseményetelen út, wc-k a pincében, kaja közepes. Zsuzsa filmeket bámul, én pesti újságokat. Hosszú idő óta először tudom zavartalanul végigolvasni a Narancsot. Váratlanul jó érzés volt. 

A születésnapra kapott Top 10 New York útikönyv is sorra kerül, átismételni a teendőket. 

Érkezés Newarkba probléma mentes. Az immigration, vám stb. mogorva, de megfelelő. Taxiba ülünk, a vártnál drágább (105 dollár, benne 5 adm rendszerjutalék ás 18 különböző autópálya és hídpénzek).

A viszonylag ronda kinézetű útvonalon, egy kisebb karambol (hátulról belénk csúszott valaki) után megérkezik Clinton Hillbe, ahol az AirBNB foglalásunk (https://www.airbnb.hu/rooms/1228492) van. Fehér ember nem nagyon látható, kivéve Billy-t, a szállásadót, aki a kapu előtt üldögél, bevezet, elmutogat minden lényegest a tiszta lakásban. Lakótárs egy indiai szoftveresnek látszó srác, Roby, aki vagy nagyon félénk, vagy nagyon bizi, de nem jön ki, csak kimorog a nyitott ajtaján. A mi szobánk tökéletes, de nincs benne szekrény. Emiatt is olcsó a szállás 40€/éj, ma semmi sem drága.

Telefon: hívásindítás 702, fogadás 210, sms küldés 168. Holnap kell valamilyen helyi sim kártya.

Taktikánk szerint egész nap nem aludtunk (én azért kétszer 10 percet a repülőn igen), hogy jetlaget egy éjszaka legyőzzük. Mivel még nem volt 10 óra este, lemetünk valami bolt után nézni, sétálni, innivalót, ennivalót.  Végül egy gyanús kínai takeaway/kifőzde
lett az egyik szerencsés nyertes, vettünk egy kisadag csirkét valamilyen módra. Nagy élet volt az utcán, Billy szerint teljesen biztonságos a környék. Mindenesetre hazaértünk, félig megettük a kisadagot, majd alvás.




4 comments:

BBea said...

Jó látni, hogy megérkeztetek egyben :) jetlag van végülis?

BBea said...

str

janika said...

nincs jetlag, mert megoldottuk a napközbeni alvástiltással.
üdv

jtoth said...

Na, már hiányoltam... De addig elvoltam a párizsival.