Tuesday, May 20, 2014

2014. május 20. Caesaria - Sichron Yakov - Tel Aviv

Reggel később keltünk, a tegnapi kifáradás után.
Avi 9 előtt jött feleségével, Nurittal, aki hamar elment dolgozni (Grafikus a Haaretz-nél), Éva fél tízre érkezett.

Péter családi dvd-jét próbálgatjuk egy kicsit, majd mivel Shoshana nem jött, inkább elvisszük, és majd vele megnézzük.

Első állomás a belvárosban, a Rabin tér környékén az állatklinikára, amelynek 24%-os tulajdonosa. Mini klinika, legalábbis a területe, de 12 orvosuk van, és 9 asszisztensük. éjjel nappal nyitva vannak egész héten.
Nurit festmény a falon

Nurit festménye ez is
bejárat

A kórházban két bánatos operált macska lábadozott, mi meg tovább mentünk reggelizni.

Beszélgetés, hogy van a család, ki milyen boldog, ha egyáltalán. Avi mérsékelten látszik boldognak, nagyon dárgák a lakások, nem tud venni a jövedelméből még, és az Adam nevű gyermeke egy genetikai probléma miatt nagyon lassan fejlődik, és az egyik csontja görbe. Korrekciós oviba jár, és sokat kell vele dolgozni. Semmi sem tökéletes.


Rabin meggyilkolásának helyszínén, a Rabin téren emlékmű.


Megyünk tovább Caesareaba, Shoshana, Avi anyja csatlakozik hozzánk.

Heródestől Rotschildig minden. Séta, kövek, filmek, táblák, áhítat, ma is használt színház.
A levegő kezd izzani a családi múlt tisztázatlan pontjai miatt, mert nem találjuk a magyarázatát annak, hogy Shoshana anyja, egyik nagynénink miért volt egy másik nagynéni által felnevelve. Emiatt aztán bölcsen úgy döntünk, hogy elmegyünk Sichron Yakovba, Shoshana házába,

feltúrni a régi papírokat, hátha találunk valamit. Avi elment pizzáért, mi meg papíroztunk. Találtunk egy csomó levelet és dokumentumot, de a kérdésre válaszokat nem, csupán eddig nem ismert, Shoshana mamájának érkezett levelekből az 1970-2000-es évekig, amelyekben esik szó rólunk, Muci néniről, apánkról, mindenkiről. Az egészet lefényképeztük, később fogjuk feldolgozni. Shoshana gépe rossz, úgyhogy majd megnézi egyedül a dvd-t később.

Péter magyaráz Shoshinak
Akkor most elmegyünk
Éva migrént kapott, de egy idő után jobban lett. Megérkezett Dan, Avi apja, majd elindultunk Aviékhoz haza, megnézni Nuritot és Adamot. Aranyos kisfiú, pöttöm, élénk, kellemes otthonban.

Péter fényképezett, majd később kiegészitem. de most nagyon fáradt vagyok. 

Otthon palacsintasütés, a keményvaluta érvényesítése. Majd még Danny elcsal minket egy "félórás" sétára, de ez egy kicsit becsapós volt, és mire visszaértünk, addigra kiment belőlem a lélek.
Holnap Holt tenger, Massada.  Danny elvisz, váratlan ajánlat elfogadjuk.


1 comment:

judit said...

Látom, hogy jól töltődtök. Avinak üdvözletem.
Az operabeavató sem volt kutya, nagyon élveztük. Ma vége lett, Dinyés Dániel megköszönte a kitartó figyelmet és ígérte, hogy jövőre lesz új sorozat. Pezsgőzés is volt. Néhány óra boldogság ebben a sivárságban.