Monday, April 21, 2008

6. nap - Buenos Aires

korai keles. taxival a buszpalyaudvarra, busszal 180 km Coloniaba, majd onnan komppal 50 perc alatt BA. A hajohoz az utlevelek kezeles, pecsetelese minket oldalon, meg vamarunyilatkozatok tomkelege, erdekes emlekezere adott lehetoseget.

A viz vegig barna volt.

BA 8 millio lakosu, de nem vesztunk el, 1 ora elott a szallodankban voltunk (kozpontban, Liberty hotel). A mobil roaming rendbejott, ugylatszik csak Uruguay a fekete lyuk.



Program nem nagyon van, setalunk, beulunk kavezni, enni, majd megint gyalogolunk. Eva, Dani nem nagyon latszik ismerni a varost reszleteiben, ugyhogy terkeppel maszkalunk.

Fogalmunk sincs az argentin tortenelemrol, de nem latszik nagy bajnak. A varos luktet, orasi a forgalom, jopofak az emberek.

Holnap reggelre befizettunk egy buszos varosnezesre, ami javithat a helyzeten. Valahogy ugy nez ki, hogy a nevezetessegek, latnivalok surusege nem kozelit az europaihoz. Ezrt tunik ritkasnak a dolog. De azert jol elvagyunk, rohecselunk. Az Andrew folyton ehes.
Van egy itteni Gerbaud, a Cafe Tortoni, nagy ahitattal ott is voltunk.
vacsora elott meg a Tango muzeumbe mentunk be Danival, es megoldodott a rejtely, a tango egyreszt zenevel kisert (zenekarral) sanzon (es ennek a mufajnak nagy muveszei voltak, vannak), masreszt egy tanc, amit mi ismerunk. Meg nem latom jol a kapcsolatot, mert persze megint minden csak spanyolul van kiirva.

Ez persze nem olyan nagy baj, hiszen a netrol mindent pillanatok alatt meg lehet errol a temarol (is) keresni, de azert megis. A mai utazo kockazata meselessel tobbek kozott az is, hogy nem lehet olyan felelotlenul meselni, mint az interent es blog korszak eloot, amikor nem lehetett utolerni a pontatlansag vagy egyebseg miatti santa kutyat. Emiatt aztan ovatosabb vagyok.

Voltunk vacsorazni, remes helyen, nem tudom, Eva mirt valasztotta, rajtunk kivul nem volt senki, ami gyanus. Az erdekesseg volt azert egy kis bikahere sult szeletelve, de bun rossz volt az is. A veset meg eppen legyurtem.

Hazafele egy utcai tangotancos bemutatoba akadtunk, aminel a sanzon idonkent a tanccal egyutt volt, de inkabb a tanc volt a hangsulyos. Szep csajok, de - valoszinuleg - rossz fenykepek.

utritarsaim bedultek az agyukba, en meg blogoltam egy kicsit. joejt.

3 comments:

judit said...

Skociaban a viz a tozegbol oldott anyagok miatt barna (ezt hasznaljak a whisky-hez). Vajon ott mitol?

Anonymous said...

Igaz, h BA-ban a ferfiak nyakkendot hordanak? vannak europai kavehazak? a brazilok szerint az argentinok olaszok, akik angolnak szeretnenek latszani.

janika said...

Itt is a beomlo folyo hordaleka stb miatt barna. Furcsan nez ki.

A nyakkendok vannak, de nem tunik fel, hogy mindenkin. Yuppik meg hivatalnokok vannak persze.

NIncsen veluk semmi baj, nem latszanak angolnak. de nem nagyon erdekli oket a kulvilag. sehos sincs semmi angolul felirva itt se.