Thursday, May 1, 2008

16. nap - Kalamazoo

Már nagyon késő van, kedves olvasóimnak röviden.

Reggel lustálkodás, reggeli után Péterrel bementünk a College-ba, irodalátogatás, könyvtár, uj épületrész, szóval a birodalom bemutatása.
Gyalog besétáltunk a belvárosba, közben érintve a városházát, ahol némi imádkozás, gospel jellegű gyerekkórus énekkel is kisérve. Az egyik ima a kormány és a vezetők egészségéért, tehetségéért sikerességéért szólt.

Egy kisebb múzeum (állandó kiállitás, főleg képek, a város gazdagjainak adományaiból.), meg egy játékház, elektronikus kreativ játékokkal.

Zsuzsi közben autót vezetni tanult Csuti oktatásában, majd értünk jöttek a belvárosba, és némi tétovázás után egy ebédelőhelyen kötöttünk ki.

Hosszú csevegés után haza, egy kis internet, majd Zsuzsit elvittük dolgozni egy ruha és gadget boltba, ahol némi rákészülés után betérünk vásárolni. Vettem Zsuzsinál egy NeVa (=nem kell vasalni) inget, kis bizonytalankodással a méret ügyében.

Sportolás egy sportklubban. Én úszni próbáltam némi szauna, illetve melegvizes jacuzzi masszázs után. A medencében valahogy keskenyek a pályák és kevesebben vannak, mint kellene. Végülis valaki kiszállt, és befértem néhány hosszra. jól esett. Péter, Csuti közben a konditeremben nyúzta magát.

Ismét haza, majd elsétáltunk a College-be, ahol egy fekete "womanist theology" prof a Yale-ről (dr. Emilie Townes) előadásának a végét, és az azt követő vitát hallgattuk meg. Sajnáltuk, hogy nem mentünk időben oda. Érdekes volt nekem a korábban a véletlenül tévén látott Jeremy Wright beszéddel kapcsolatban felmerült kérdésre adott válasz, és az egész kontextus az afroamerikai Obama elnökjelölttel kapcsolatban. Sajnos sok dolgot nem értettünk jól, de a azért az egyetemi hangulat engem megint elvarázsolt.

Végül otthoni dumaparti zárta a napot, amelyben Zsuzsi eladói tréningje, és a politikai viták reménytelensége voltak a főbb témák. A vérnyomás, vércukor, mosoly stb. kölcsönös megőrzése érdekében Csutival fegyverszünetet kötöttünk a következő húsz évre. Addig talán lehiggadunk, és megtanulunk vitatkozni.

No comments: