Saturday, May 3, 2008

Újabb szilánkok - még Kanadából

Világpremier: koszos, rettenetes vécé az egyik Montreali MacDonaldsban.

Forró kávéval telt műanyagpohár megfogásához reklámhordozó papircsík fogót adnak.

Kanadai nyelvrendőrség Quebec-ben. A rendőrök egyik dolga figyelni arra, hogy minden ki van-e irva rendesen franciául. Angolul nem olyan fontos, de franciául, legalábbis azonos méretű betűkkel ki kell minden irni, különben büntetés a vége.

Kati gyerekei, unokái – John Strong 31/07/1965 (Jackson 26/08/2003, Kaden 18/3/2005), Virgil Strong 20/09/73 (Sasha (leány 27/12/2001, Ty 12/07/2005)

Jánosnak némi fenntartásai vannak közösségekhez való tartozás ügyében. Igazán nem vallja magát sehova tartozónak, talán a Bahai közösség, Kati kétszeri emlitésére, emlithető. Zsidóság ügyben érdekes vélemény. Nem lehet csak úgy zsidónak lenni szerinte, vagy zsidó vagy és vallásos, vagy semmilyen, mert itt nem lehet ezt félig csinálni. Ha azt mondod, hogy zsidó zsármazásu vagy, vagy kulturálisan zsidó vagy, azt nem nézik – szerinte – jó szemmel, mert nem jó zsidó, aki nem tartja a vallást. Márpedig ki szeret nem jó lenni valamiben.

Érdekesség János neve: James. A személyijében Janos van, de magát Jamesnek tekinti, és igy is ir alá. Nem nagyon érdekli, hogy nem tudják megtalálni egy névsorban esetleg Jamesnél vagy Janosnál. Amikor ideérkeztek, akkor Gyuri és Évi gyerekotthonba adta őket, mert nagyon sokat dolgozta. Ez egy protestáns otthon volt, ahol János nem volt elfogadható, lévén túl katolikus, ezért Jamesnek kezdték el hivni. Rajta maradt.

Kati mit is csinál:
www.Rootsofempathy.org ez az általános iskolás agressziócsökkentő órák témája.
www.energyawakening.com
Catherin Allon (a jóga gurujától Shanti Devi nevet kapta). M. Ed.
Energy Healing Chamber
Holistic Psychotherapy
Radical Awakening
Kundalini Yoga Teacher.
Radical Awakening is a permanent shift in conscious awareness. Helpful for emotional blocks, fear of moving forward or letting to go, and for greater spiritual awareness.
Mindehhez, illetve mindebből kedvesség, nyugodtság, magabiztosság.
Kulcsszavak még goolgehez: mind body spirit medicin, yogic flyers, Gregg Braden prayer vibration.
Miért fáj és mit akar a belső szerv? Beszélgetni kell vele. Kézrátétel, koncentráció, meditáció.
Érdekes. Milyen távol van ez tőlem!, bár már 20 éve, amikor találkoztunk, hasonló dolgokban utazott, azóta nem gyakoroltam. Nagyon jól beszélgettünk akkor is, most is.

Még egy elvi kérdés:
A blogot azok is olvassák hellyel közzel, akiknél voltam látogatóba. Ez furcsa feedback. Én lassan hozzászokom, vajon ti is, kedves meglátogatott rokonaim, barátaim? Remélem jól oldom meg a dolgot.
Ez arra is rávilágit, hogy sok dolog nem fér bele a blogba, muszáj a kis szines csikos füzetembe is jegyzetelnem...

No comments: