Friday, May 9, 2008

24. nap - Sydney

Agnes fogadott. A vamon nemcsak a friss elmiszerekre, hanem minden elemiszerre vadasztak. Vegulis a paprikat nem talaltlk meg, de a csokis mustart, meg a dulce de leche-ket sokaig vizsgalgattak, miutan nagyon letoltak, mert alairtam, hogy nincs nalam elemiszer.

sikerult ket helyet elfoglalnom a repulon, viszonylag jol aludtam. Jo remenyekkel vagtam neki a tovabbi ebrenletnek.

Agnes kis, helyes lakasaban kaveztunk, interneteztunk, kicsomagoltunk, kepeket nezegettunk. Szoval csaladi elet.
Ezutan sokszori nekifutasra elmentunk autoval varost nezni. Postan feladtam 8 dollarert 1 oldal faxot kinaba, hogy vegyek le a 60 dollart a kartyamrol. A postan 2 a4-es urlapot kellett kitolteni, kulonbozo szinu masolatok lettek belole, pecsetek is ra. Aszontak, hogy valaki egyszer beperelte a postat egy fax miatt, es igy lattak helyesnek.

Megyunk, megallunk. agnes a sajat vilagat mutatja, bevasarlokozpontok, boltok, kavezok, ettermek. Azert felulunk az egysinu magasvasutra, megnezzuk az operahazat a parkolo bejaratatol, kimegyunk a strandra, ugyancsak hasonlo setuppal. Tobb kort mentunk a felhokarcolok es parkok kozott. Terkepem az utikonyvben hasznalhatalan, Agnes;i szintugy. de egyelore nem talaltam jo terkepet.

Delutan hazajottunk, tovabb tortem a fejem, hogy hogy lehetne internetcsatlakozast csinalni az en gepemre. Agnes gepen nincs szovegszerkeszto es Mac, igy nehezen tudtam a megirt blogot feltenni. hasonlo esetekre> a fajlt fel kell tenni a
Sikerul egy ujgur ettermet talalni, ahol ettunk 5 db husostaskat, finom igazi paprikakremmel.

hazaterve az internetet probalom megoldani, hogy az en gepem is csatlakoztathato legyen. de nem megy. Agnes gepe Mac, es nincs rajta word, ill mas szovegszerkeszto, ugyhogy a google docs-ot kellett hasznalnom.

Skype Zsuzsaval, brigivel, majd whiskyvel kezitjuk elo az estet. Megnezzuk veronica montazsgyujtemenyenek fuzetben kinyomtatott darabjait. nagyreszet meg nem lattam, ragyogoak. sajnos, ez az alkotoi periodusa mar lezarult. Majd lesz mas.

Kitalaltak, hogy Agnes Melbournebe is lekiser, ugyhogy nagy izgalomban van.

Este anthony-ekhoz vaoltunk meghiva, de Anthony nem ert vissza perthbol, ugyhogy nelkule volt az unnepi gyertyagyujtas, ima, enek, barchesz stb. Ragyogo belszin volt a vacsor. A 10 eves Lucy nagyon faradt volt, mert egy 3 napos iskolai kirandulasrol erkezett, mig a 14 eves, 188 cm magas Benjamint a zsinagoga korusabol szedtuk ossze, es figyelhettuk hatalmas energiajat, es izes ausztral kiejteset. A gyerek dobolni es hegedulni tanul, egz kis bemutatot is kaptunk.

Lisa-Belle/lel keveset beszelgettunk, majd holnap. Reggel kivisz a Bondi Beachre, o futni fog, en uszom. Lehet, hogy ott sem fogunk beszelgetni sokat.

ennyi, MOST megyek aludni, a jet-lag elmulasztasa erdekeben.

Helyesbites: Kati kanadabol helyesbitett: az idezett (agressziocsokkento temaju) weblap helyesen www.rootsofempathy.org

No comments: