Thursday, May 22, 2008

37. nap - Shanghai, Helsinki, Budapest

Taxi, Maglev.
A reptéren illetéket kell fizetnem, a Malév elfelejtette rendezni. Mindegy. Pénzt akarok visszaváltani, de büntető jutalék miatt inkább elvásárlom marhaságokra.
Felszállunk, Finnair. – Végre megértik, hogy szénsavas vizet akarok. Amerika óta ez gond. De persze nem sajnáltaom magam.
A blogot off-line irom, ezért nincsenek linkek. A blogspot.com elérhetetlen volt shanghaiból. Ez valszeg a nagypolitika., hogy nem lehessen midenfélét kiirkálni Kinából. Ugyancsak cenzurázva van a Klubrádió, meg biztos más is. Van viszont kinai blog, a földrengéshirek között találtam az ujságban: blog.sina.com.cn, biztos csak kinaiul, könnyen cenzúrázható. A ma reggeli angol ujságban (China Daily) szinte kizárólag földrengés, és business van. Külföld, politika nincs. 3 rémes történet a földrengésről: 1. egy férfi, azt hivén, hogy mindjárt meghal, golyóstollal ráirta a kezére, hoyg tartozik 3000 jüannal valakinek. Tulélte. 2. egy anya testével, négykézláb védte a gyerekét, ugy is halt meg, a gyerek élve maradt, a mobiltelefonon az anya üzenetet hagyott a gyerekének, hogy ha túléli, tudja, hogy szereti őt. 3. egy 52 éves orvosnő látán, hogy milyen veszélyes a mentése, és látva, hogy a mentők élete van veszélyben, elzavarta a mentőket, hogy menjenk menteni könnyebb eseteket, felvágta az ereit, és meghalt. Propaganda, vagy nem, regényes.

Még egy kis Helsinki reptér. Kikapcs, mert lemerült a szgép.

Itt Helsinkiben van konnektor, és egy kis idő. Jó hir, hogy lehet olyan pisszoárt csinálni ami nadráglepisilés ellen biztositva van. Várjuk az innováció elterjedését! Ha a Nokiának sikerült.


Vége
Ezzel befejezem. Ami kimaradt, azt sajnálom, de igy is az eddigi legjobban dokumentált utazásom. Esetleg még szilánkok várhatók, de nem igérem biztosra, csak a magam szórakozására.

Később esetleg még beleszerkesztek képeket, de az nagyobb munkának látszik. A több mint 2000 képből valószinűleg csak néhány tucat lesz érdemes a továbbélésre. Majd meglátom.


Kedves emberekkel, családtagokkal és idegenekkel találkoztam. Jó volt látni mindenkit. Köszönöm Zsuzsának és Briginek, hogy lehetővé tették az szabadidőt, és Andrewnak, Józsinak és Ágnesnek az szponzorálást.


Most vissza kell térni a taposómalomba, és leváltani Brigit, tehermentesiteni Zsuzsát. Remélem, jót hoz a közeljövő.

Megkezdtük a leszállást Budapestre.

Üdvözlök minden kedves olvasómat és viszlát privátban.
J

J

1 comment:

Anonymous said...

Udvozlet a letezo, realis eletben.
Jo , mi?
peter