Sunday, May 4, 2008

19. nap - Seattle - Oakland (San Francisco)

Szokasos reggeli nyujtozkodas utan Jon es Katherine nagy reggelikeszitesbe kezdett es Dutch baby, vagy Oven pancake neven ismert reggeli palacsinta keszult.

Megerkezett egy szomszed a kertek alatt reggelire, hasonlo koru kislanya van, mint Elly. A holgyrol kiderult, hogy 6 evig Pesten dolgozott a ferjevel a PWC-nel (PriceWaterhouseCoopers) konyvelokent. sajnos elfelejtettem megkerdezni a nevet, Gyorgyike kollegaja lehetett. beszamolt az elozo esti iskolai arveresrol, ahol a kulnbozo targyakat 61 ezer dollarert arvereztek el. erdekesebb tetelek kozott voltak az ugynevezett "Teacher Feature"-ok, melyek a tanarok idejet arvereztek el (1 nap kulon kirandulas harom gyerekkel -600 dollar, vagy szinhazlatogatas, vagy jatszoter).
Az arveres celja olyan penz szerzese, amellyel evfolyamonknet egy plusz tanart tudnak felvenni az alsotagozatban. Ide szamitjak a nagycsoportos ovodasokat (kindergarten) is, ahol mar olvasni tanitjak a gyerekeket es ehhez pl jo ha segitseg van. (a kis es kozepso csoportot preschool-nal hivjak).
A kindergartenban es kesobb is onkentes munkara jelentkezhetnek szulok, akik a tanar/tanuto keze alatt dolgoznak, segitenek just for fun es ingyer.

A kesore elhuzodott reggeli utan becsomagolas es indultunk a Microsoftba megnezni a Jon munkahelyet. Jon korabban az Intel-nel volt a venture capital befektetes felelose, de kitettek a fonoket, es vele egyutt ot is, es akkor a Microsoftba kerult a vallalatfelvasarlasok intezesere. Most eppen a Yahoo ugylet volt a musoron, de sok egyeb kisebb uzlet is. Pont tegnap jelentettek be, hogy kutba esett a Yahoo felvasarlas.

Sajnos most - San Franciscoban, iras kozben - mar eleg keso van, es George szivesen beszelgene meg, meg kepeket mutatna, ezrt rovidre fogom a naplot.

A Microsoft utan A Boeinghez ott is a repulesi muzeumba mentunk. ez is erdekes meg izgalmas volt. ezutan a repter, erzekeny bucsu, ahogy szoktak mondani.

Oaklandban george vart. Egy kicsit kocsikaztunk a kornyeken (Alamede-ben) majd Oakland, es George lakasa. Jade viragot kuldott nekem, de nem volt itt. George oriasi vacsorat keszitett, amelynek fenypontja a sult oldalas volt.

Sok fenkepet nezegettunk, beszelgettunk, Budapesttel skzpe , majd vege anapnak. Talan meg ki fogom egesziteni a mai napi beszamolot. :)

No comments: