Friday, May 2, 2008

17. nap - Kalamazoo-Chicago-Seattle

ujabb fényképek kerültek a netre.
usa 1. rész
Kanada

Kalamazoo péntek.
Sokáig aludtam, reggeli mosás, tollászkodás, csomagolás. Az uj ingem végülis túl nagy, de igy emléknek még jobb lesz. Hosszú reggeli. Az előző napi nehéz beszélgetés folytatása Csutival. Végülis mindenben megállapodunk. Néhény ezer játszma még gyorsan kirobban, lejátsszuk, majd Péterrel elsétálunk a College-be még egy ellenőrző körútra.
Egy kis számitástechnikai próbálkozás Csuti gépén a picasa installálására, de fél sikerrel.

Zsuzsi ujabb felvételi beszélgetésre csinositja magát, egy ékszerész boltjába.

Mi Péterrel elindulunk Michigan City-be, amely persze logikusan Indianaban van, ahol majd felszállok egy reptéri buszra. A Google map, msn Live Search sem segit, mire odaérünk ottsem találunk buszmegállót a jelzett Holday Inn szállónál. Kérdezősködésre egy pirosra festett járdaszegélyt mutatnak ahol maj megáll a busz, amelyhez semmi közük, ezért nincs tábla. Csak a menetrendet tuják adni. Ezek meg hogy csalnak adót? A parkolóban a szálloda vendégein kívül mindenütt tilos várakozni kerékbetörés terhe mellett, de a szálloda portása szerint a délkeleti parkolórészen ott lehet hagyni a kocsit, de nem szeretik, ha túl sokan jönnek csak ugy be. Szokatlan errefelé a setábla, se értelmes felirat. Valami suskus.

Van 40 percünk, bemegyünk egy szomszédos étterembe oldalast enni. Finom, gyors stb. Érdekesség 4 óriási kivetitő, és minden asztalon külön hangszóró, és kapcsoló, hogy melyik képernyő hangját akarod hallgatni. High tech gadget.

A busz elindul 2 utassal, 2 óra 10 perc. A reptéren élő konnektort nem találok, igy majd a gépen MP3-at hallgatok. (4 óra 20 perc).

Az mp3-mal az a baj, hogy zenére valószinűleg csodálatos, de regényt hallgatni nehéz vele. Nem tudsz visszalapozni, illetve nem tudsz egy mondatot jobban megnézni. Lehet hogy van olyan is, de ami nálam van, nem ilyen. Igy aztán már a harmadik művet (Ábel [persze, János] a Rengetegben, A Portobelloi Boszorkány, Üvöltő szelek.) próbálom, de nagy része kifolyik a fülem mellett.
És még el is alszom közben, mert nem tudok jól figyelni. Kissé csalódott vagyok.

Seattlebe 1 óra késéssel, 11-re érünk. Jon vár, félóra autózással otthon vagyunk. Macskák üdvözölnek, egyébként mindenki alszik. A repülőn aludtam, ugyhogy most egy kis gond lesz az elalvással. Addig wifi és net.


Kalamazoo-i cimszavak még:
Neighbourhood watch – szomszédfigyelő és feljelent(ge)tő szolgálat. Vajon milyen szabályai lehetnek.?A gyanus idegeneket figyeli mindenki.
Éjszaka tilos a parkolás az utcán a környéken, biztosági okokból.
Nappal 2 óránál tovább tilos parkolni a környéken, nehogy a szomszédos Western Michigan Egyetem diákjai ingyen parkolhassanak ott. Az jó széles utcában egy teremtett lélek nem parkol. A nappali parkolást állitólag valamilyen gumiköpeny (hőmérséklet?) méréssel tudják ellenőrizni. Az egész egy picit ködös.

Gépkocsivezetés tanulása magánügy, nem szükséges oktatót fogadni, pótféket beszerelni stb. Lehet profi órát is venni, 50 dollár egy óra. De bárki tanithat bárkit (elsősorban családtag a gyerekét), egy kresz vizsga után. Közúton egyedül a tanuló csak a gyakorlati vizsga után mehet, fél évig ideiglenes jogsival. Mennyit spórol igy mindenki, illetve az oktatók bekaphatják.

3 comments:

Anonymous said...

Michigan Állami Egyetem diákjai:

a filologia pontossag kedveert: az altalad hivatkoztt (MSU) egyetem, East Lansingben van, a mi varosunkban a Western Michigan Univ. van

Anonymous said...

meg egy kis megjegyzes, az ellogasrol. nem is volt az:
>>>>>
Dr Erdi,
l let the class out today after organizing the group projects because
I was notified yesterday evening that I received an interview in
Stryker's treasury department. I didn't want to renege on teaching
the class, so I scheduled lab times to check group progress and
explain the phase models of coupled oscillators to each group at their
level of math. I figured this would accomplish the same goals that were set for the class time and would allow for individual attention.

Overall, the first group requires basic computer and math help, but
all the other groups are self sufficient.

Sorry about the misunderstanding. ...

*****

jtoth said...

Ábel, Janika, nem Áron :), ennyire rosszul hallani?