Sunday, May 11, 2008

26. nap - Sydney

Reggel megis ugy dontottem, hogy Agnessel reggelizek, es majd egyutt megyunk el. itthonrol.
A keszulodes hsszura nyult, ugyhogy mar nem volt erdemes a kiszemelt muzeumba elmenni, igy egy kicsit autoztunk, megnezni a gyerekek iskolait. Agnes az auto kormanya mogott jol erzi magat, kisse elmelazva vezet, sok dudaszot arat. Gyalogoni nehezen tud, igy az autozas latszik megoldasnak.
Anthony es Catherine (amig meg nem mentek Svajcba) minden gyereke mas maganiskolaba jar. A Scots Colegerol mar volt szo. Lucy anglikan suliba jar, a bat Mitzvah-zo Ciana (Julia volt osztalytarsa) nem vallasos suliba, mig testvere, Elliot zsido iskolaba jart. Szoval eleg vegyes a kep. Mindket csaladban van penteki gyertyagyujtas, ceremonia, stb, ugy tunik senki nem igazan vallasos. Legalabbis kerdeoskodesem ezt az eredmenyt adta. A szokas, a hagyomany a fontos. Ezert meg heberul is meg kell tanulni olvasni.

Ebedre Anthonyekhoz voltunk meghiva. rajtunk kivul meg egy vendeg, Lucy iskolatarsa es annak apja, egy egeszsegbiztositasi szakerto (Usa-beli es argentinai tapasztalatokkal). Anthony (civilben katonai szakacs, meg a delafrikai hadseregbol) fozott, "leg of lamb" nemzeti eledelt. Az izek nekem Agnes 1965-os foztjere utaltak vissza, megilletodotten ettem meg.

Ebd utan a ket gyerek villamjeleneteket adott elo, jelmezben, jo humorral. Lucy tehetsegesnek tunik.

Agnes hazamegy. Mi Anthonyval kutyasetaltatasra megyunk, az ocean fele egy szep parkon keresztul, majd az obolhoz le, tropusi erdokon keresztul mintegy 2 oran at, dombrol fel es le. Kisse kifulladtam, eloszor az utazas alatt.
Ezutan bementunk a varosba, megnezni megegyszer jobban a Bondi Beachet, es mas strandokat, a King's Cross es a Paddington negyedeket. kaveztunk, majd haza.

Agnes izgul a holnapi ut miatt Ayerst Rockba, amirol majd holnap.

2 comments:

Anonymous said...

hova tuntel?? ott mar nyilvan maj 14 van.

judit said...

En is gondoltam, hogy elvarazsolt az Urulu szelleme, nem tudsz irni, annyira le vagy nyugozve. Remelhetoleg Agnes is birja a strapat, azt hallottam, hogy nem konnyuek az urului setak.